Wat is NLP?

NLP

NEURO [hersenen, zenuwen] LINGUISTISCH [taal, communiceren] PROGRAMMEREN [verbaal en non-verbaal gedrag, gewoontes aan,- of afleren]

Door middel van NLP technieken kun je de wisselwerking tussen jouw gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragspatronen herkennen en deze dusdanig veranderen en/of verbeteren op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Wij zijn in staat de macht over ons functioneren en gedrag over te nemen. Stel je voor dat jij in staat bent jezelf te herprogrammeren, verandering kunt maken in je denken en meester over jou leven kunt zijn!

Met NLP zijn wij in staat door middel van dusdanig verbaal communiceren op maat verbinding te leggen, te anticiperen, en boodschappen te verhelderen of te versterken.
Het resultaat hiervan is dat jij, in welke situatie dan ook, een harmonieuze relatie op kunt bouwen en het resultaat kunt bereiken dat jij wenst. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan collega’s, zakelijke contacten, in relatie tot je partner, je gezin etcetera.

Jouw wereld is wat jij er van denkt, gevormd door waar jij mee opgegroeid bent, wat jou geleerd is en jouw ervaringen zijn. Jouw wereld is jouw waarheid, maar niet de kaart, niet het gebied. Denk dus iets anders en jouw wereld verandert.

 

NLP Keurmerk

The Society of Neuro-Linguistic Programming is opgericht met het doel de kwaliteit te waarborgen van organisaties, trainers en trainingsprogramma’s die beweren het NLP-model te vertegenwoordigen. Het zegel duidt op certificatie door de Society en wordt gevoerd door organisaties die door de Society zijn goedgekeurd. Vraag naar dit zegel als je van plan bent een opleiding te volgen, het is de enige garantie voor kwaliteit. Veel mensen ervaren, als ze kennis maken met NLP en de techniek beginnen te leren, dat ze voorzichtig moeten zijn met het gebruik of misbruik ervan.

Om jou tegen de mensen in jouw omgeving te beschermen,eist de Society dat elke deelnemer een licentie overeenkomst tekent die aangeeft , dat degene die gecertificeerd is in deze technologie er integer mee omgaat.Het is tevens de garantie dat elke training waar iemand aan deelneemt de beste kwaliteit biedt en dat trainers volledig op de hoogte zijn van de voortdurende ontwikkeling op het gebied van Neuro-Linguistic Programming, Design Human Engineering en Neuro Hypnotic Repatterning.

We raden je aan om alleen workshops en trainingen te volgen bij trainers die gecertificeerd zijn door de Society. Elk trainingsprogramma, dat is goedgekeurd en aanbevolen wordt door de Society, toont een kopie van de 2 zegels op deze pagina.

 

NLP: het ontstaan

De grondleggers van NLP zijn de Amerikanen John Grindler enRichard Bandler.
In de jaren 70 ontdekten deze toenmalige studenten tijdens hun studie psychologie dat een aantal therapeuten in korte tijd  grote resultaten bereikten met de problemen van hun cliënten.

Zij ontdekten uit talloze observaties en gesprekken met deze succesvolle psychotherapeuten uit die tijd een bijzondere structuur in de menselijke communicatie. Ze ontdekten onbewuste denkpatronen in het taalgebruik.

Bandler en Grindler verwerkten vervolgens de gevonden communicatie structuren in NLP modellen. Vervolgens hebben Bandler en Grindler deze universele structuur zo duidelijk omschreven dat het voor vrijwel iedereen te “modelleren” is. Sindsdien heeft NLP mensen over de hele wereld geholpen in management, onderwijs, familie en relaties, sport, marketing & sales, gezondheid, spiritualiteit en carrières.